top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Lege batterij, weg verkoop. De impact van Nomophobia.


Met meer dan 90% van de volwassenen die een mobile telefoon gebruiken, is het duidelijk dat heel wat mensen emotioneel verbonden zijn met dergelijk toestel. Smartphones zijn een evidentie. We gebruiken ze als wekker, agenda, notitieboek, gps, fototoestel en in sommige gevallen als betaalmiddel. Een platte batterij is dus geen leuk gevoel. Het is precies of je leven eventjes stil komt te staan.


Winkeliers beseffen het belang. Meer en meer klanten shoppen met hun smartphone in de hand. En vele winkel(ketens) en shopping centra spelen daar op in. Ze bieden apps, gratis wifi en proberen op allerlei manieren te interageren met de shoppers. We merken echter dat heel veel gebruikers, zich ten allen tijde bewust zijn van hun huidige batterij percentage. Shoppers vragen om apps te downloaden of te connecteren met wifi netwerken wordt dus steeds afgewogen tegen de kost in de vorm van batterij percentage. Onderzoek wijst uit dat we minder met onze privacy begaan zijn dat met onze batterij.

Dat is één van de redenen dat gratis 'charging area's' zo populair zijn in shopping centers. Eenzelfde fenomeen zien we op de zomer muziekfestivals. De stopcontacten waar telefoons kunnen geladen worden zijn meteen en permanent bezet.

Het aanbieden van dergelijke dienst in je winkel leidt dus ongetwijfeld tot een hogere klantentevreden. Daareenboven leidt het ertoe dat mensen langer in je winkel blijven hangen én meer spenderen. Topshop past al langer deze en andere technieken toe om de doelgroep zo lang mogelijk 'instore' te houden. Naast oplaadpunten, voegden ze koffiebars en zelfs kapsalons toe in hun winkels. Het enige doel is mensen langer in de winkel houden omdat bewezen is dat ze dan ook merkelijk meer spenderen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page