top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Don’t find customers for your products, find products for your customers!

Ben je als bedrijf steeds op zoek naar klanten voor jouw producten of diensten? Misschien moet je het eens anders bekijken. Vertrek niet vanuit jouw aanbod, maar vanuit je doelgroep. Welke oplossingen zoeken je klanten? Naar wat zijn ze op zoek? Probeer met andere worden geen producten te verkopen, maar creeër oplossingen en zet die in de markt.


Je zal ongetwijfeld meer klantenbinding krijgen door op die manier te werk te gaan. Eén ding is alvast zeker: een product is nutteloos als niemand het nodig heeft.


Als die hard marketeers vertrekken we bij Peppers & Co steevast vanuit behoefte analyse. We zijn het dan ook volmondig eens met de uitspraak van Seth Godin: “Don’t find customers for your products, find products for your customers.”


Wat Godin eindelijk zegt is dat we de volgorde juist moeten hebben. Producten of diensten moeten een gevolg zijn van een behoefte en niet omgekeerd. Producten/diensten zijn zaken die mensen nodig hebben om dingen beter te doen. Om comfortabeler te leven, problemen of wrijvingen op te lossen in hun dagelijkse leven. Dit is waar het als ondernemer om draait. Succesvolle strategen weten dat klanten hun nummer één prioriteit zijn. De rest volgt wel!


Zoek dus uit bij jouw doelpubliek wat er bij hen leeft. Waar liggen ze van wakker? Hoe kan je hun leven nog aangenamer maken? Klanten zijn onze belangrijkste asset in een bedrijf. Zoek dus geen mensen waar je producten aan kan verkopen. Zoek beter uit wat mensen echt willen.
Comments


bottom of page