top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Feel good marketing met vanity sizing. Wat?Vanity sizing of mensen het idee geven dat ze in een maatje kleiner passen. Men noemt het ook wel eens 'Size Inflation'. Wordt dit gedaan, hoor ik je vragen? Jawel! En veel meer dan je denkt. Westerlingen zijn de afgelopen decennia nogal gefocust op idealen. Eén ervan is het ideaal van de perfecte lichaamsvorm. Weinig mensen vinden het leuk te constateren dat ze bijgekomen zijn en niet meer in dat maatje 34 of 36 passen van weleer. Slimme marketeers hebben daar iets op gevonden. Ze bieden consumenten een feel good moment door de maten van de kleding op te schuiven. Op die manier pas je toch weer in dat maatje 34. Al ben je zelf verwonderd, maar tegelijk zorgt dit voor een kort 'feel good' momentje. En dat momentje is er net als je een aankoopbeslissing moet nemen. Dat komt de marketeer goed uit. Vanity sizing dus. Wedden dat je er aan denkt de volgende keer dat je in het pashok staat?

Comentários


bottom of page