top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Voice commerce, het nieuwe buzzword

Het nieuw buzzword in de wereld van ondernemers, marketeers en retailers is er.  Voice commerce, of kopen via voice control.   Diverse bronnen kondigen het aan als de logische 'next step' in handel drijven.   Dit brengt naar de in Amerika al heel succesvolle virtuele assistenten van Amazon, Google en Sonos.  


Maar ook bij ons staan de eerste exemplaren intussen in de huiskamer.  Maar worden ze ook gebruikt en handig bevonden?  Of is het vooral leuk voor wie kinderen in huis heeft?  Of voor wie wil opscheppen bij vrienden?  

De technieken zijn inmiddels ver gevorderd zodat alles zo goed als feilloos verloopt.  Maar zit de consument te wachten op deze technologie?  Of zijn het vooral de Google's en Facebooks van deze wereld die deze technologie zijn als een gigantische opportuniteit om meer data te verzamelen over ons?  Wat als de speaker je gesprekken in de huiskamer gebruikt om gerichte reclame te sturen?   Een businessmodel dat gekend voorkomt niet?

Wil het doorbreken, dan hebben we nood aan nieuwe handige applicaties.  Applicaties die ons in staat stellen te multitasken.  Of apps die vragen beantwoorden die we nu stellen aan winkeliers. Misschien al eens nadenken over de mogelijke impact op jouw organisatie?  Bel ons, we denken graag even mee!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page