top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Wervende communicatie

In de afgelopen 11 jaar dat we ondernemers adviseren en coachen, is er één vraag die heel vaak terug komt:


‘Hoe krijg ik meer klanten?’ Deze vraag is en blijft een grote uitdaging voor de meeste ondernemers. We helpen jullie graag op weg met een stappenplan dat zijn nut al vele malen heeft bewezen:

1. Doelgroep afbakenen

Ondernemers menen te weten aan wie ze willen verkopen, maar toch merken we steevast dat die doelgroep vaak veel te ruim is en niet glashelder. Maak hier werk van en differentieer je verschillende types klanten. Zorg dat je diverse types voor iedereen binnen je team glashelder zijn.

2. 'Reason why' uitwerken voor de doelgroep

De tweede stap is je ‘belofte’ per doelgroep helder formuleren. Waarom moet deze groep bij jouw onderneming kopen en niet bij de concurrent die misschien wel een identiek product aanbiedt…

3. Wervende tekst schrijven Probeer die belofte in één ‘catchy’ tagline samen te vatten. Niet gemakkelijk, maar je kent ongetwijfeld het gezegde: ‘copywriting is 99% transpiratie en slechts 1% inspiratie’…

4. Juiste media selecteren Nu je weet wie je wil bereiken en wat je te vertellen hebt, is het zaak die media te selecteren waarmee je op de meest efficiënte manier je doelgroep bereikt. Bemerk dat je bezig bent met ‘wervende communicatie’. De boodschappen posten op je socials waar je vooral bestaande klanten en contacten bereikt zal dus niet voldoende zijn!

Voila, met deze stappen kan je aan de slag of je bestaande aanpak verder verfijnen! We zijn heel benieuwd wat het jullie concreet zal opleveren in de komende maanden! Succes er mee! Hulp of een klantbord nodig? Geef ons een seintje!


Comments


bottom of page