top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Health & Wellbeing: dé shopping trend in 2016


Het begin van de lente is een mooi moment om even stil te staan bij één van de grootste shopperstrends van 2016: Health & Well being. Health & Wellbeing, is een ontwikkeling die blijvend invloed heeft op shoppergedrag en kent vele verschijningsvormen. Eén ervan is de suikertaks. Mede door deze taks paste Ikea in zijn restaurants de frisdranken aan en verving ze door fruitwater. Maar er zijn wel meer producten waar te nemen die 'vrij van' kunnen genoemd worden. Vrij van vet, suiker, gluten, lactose, ... Noem maar op. Consumenten worden er zich stilaan van bewust dat we best anders gaan eten. En als ondernemer kan je daar op inspelen. Denk maar aan de lokale bakker die vanaf nu standaard speltbrood, roggebrood en glutenvrije producten in het assortiment heeft.


Wat ons ook opvalt is dat de supermarkt tegenwoordig ook meer en meer lokale producten aanbiedt. Van het lokale streekbier, over bessen en fruit die uit de omgeving komen. Die trend zal tevens betekenen dat de grote fabrikanten meer aandacht vrijmaken voor transparantie en gezondere alternatieven. Meer en meer consumenten willen horen wat fabrikanten doen om kwaliteit, smaak en authenticiteit te waarborgen. Ze willen geholpen worden in hun zoektocht naar gezondere oplossingen voor ontbijt, lunch, avondeten én tussendoortjes. Het succes van de maaltijdboxen laat zien dat consumenten nieuwsgierig zijn en open staan voor vernieuwing. Deels uit gemaksoverwegingen, deels uit gezondheidsoverwegingen.


Fitbit

Maar ook buiten de foodsector zien we de trend Health & Wellbeing overal aanwezig. Een marathon lopen is 'gewoon' geworden. Tegenwoordig moet je minimum een Ironman uitlopen om nog een beetje erkenning te krijgen. Of liever nog van London naar Istanbul fietsen in een tiental dagen. Yoga en start2run lessenreeksen zijn in geen tijd volboekt. En alle prestaties en trainingen worden uiteraard heel enthousiast gedeeld via sociale media. En dan zwijgen we nog van de digitale fitheidsmeters die 24/7, in real time meten hoe gezond we bezig zijn. Wie durfde 5 jaar geleden voorspelen dat de Fitbit ging meedingen naar het product van het jaar? Welke invloed heeft deze trend op jouw onderneming? En hoe speel je er op in? Laat het ons gerust weten!

Comments


bottom of page