top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

De deeleconomie is een feit


We hielden het niet voor mogelijk, maar doen het zonder verder bij na te denken: delen. Inderdaad, nog niet zo heel lang geleden werden mensen die kleding kochten in de kringloop of een auto deelden, als bizar bestempeld. Nu zijn ze hipper dan hip.


De deeleconomie is een feit. Mede door de vinger op de knip mentaliteit die door de crisis bij de meeste mensen realiteit is. Maar zeker ook dankzij het internet. Zonder websites hadden we immers nooit zo snel toegang en overzicht gekregen. 2dehands, Kapaza en andere zoekertjes sites boomen als nooit tevoren, doordat mensen hun oude spullen willen te gelde maken. Maar ook de deelsites schieten als paddestoelen uit de grond: -Peerby: laat je delen met je buren -AirBnB: laat je kamers tijdelijk 'verhuren' -AirDnD: laat je geld verdienden met die extra portie van je avondmaal -Uber laat je de lege zitplaatsen in je auto 'verhuren' We zien het op digitale platformen, maar ook meer en meer in het straatbeeld. Fiets- en autodelers krijgen in vele steden al prioritaire parkeerplaatsen, foodsharing vindt ingang in vele hippe restaurants en bistro's en zelfs kledingbibliotheken (Les Rebelles d'Anvers) krijgen een plaats in het stadscentrum. We hadden het niet verwacht, laat staan dat we het zelf gingen gaan doen. Maar het is. En dat het zover is, dat merken we aan de overheid. Die in sneltempo een wettelijk kader creëerde. Welke invloed heeft de deeleconomie in jouw organisatie? Is het positief of eerder een bedreiging. Laat het ons gerust even weten!

Comments


bottom of page