top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Maslow's piramide anno 2016


De behoeftepiramide van Maslow. Iedereen zag ze ongetwijfeld ooit passeren in een cursus marketing. Maar wat vang je er tegenwoordig mee aan? Consumenten hebben nog steeds functionele behoeftes, maar emotionele behoeftes halen tegenwoordig de bovenhand. Wil je nog een stapje verder, help dan mensen hun grenzen te verlegen. Anno 2016 is dit een super actueel thema. Denk alle Start2-programma's om nog maar te zwijgen van het aantal personen die tegenwoordig een wereldreis maken of hun eerste triatlon volbrengen als symbool voor hun veranderde leven.


Stel je hebt een hardloop winkel. Hoe kan je hiermee aan de slag?

Emo

Beloon trouwe klanten Bevestig een aankoop: kom terug indien niet tevreden Refereer naar vroeger door bijvoorbeeld:

  • Video's af te spelen van mythische marathons of olympische spelen,

  • Collage van foto's/rugnummers te maken op een muur in de winkel

  • Dat ooit super populaire model van een loopschoen uit de jaren 90 uit te stalen achter de kassa

  • ..

Life changing Organiseer een Start2run: wekelijks 2 trainingen tot je aan 5km zit Organiseer workshops bv. 'Je eerste marathon'

Motiveer met tips en tricks via e-mail, Facebook of andere kanalen Toon bewondering voor hun prestaties (mondeling, reageer op hun Facebook posts of log's op trainingsapps zoals Runkeeper) Op die manier geef je klanten het gevoel dat ze bij jouw zaak juist zitten. Dat je hen verstaat en steunt. En hiermee ga je waarschijnlijk een stuk verder dan je de sportketen of sport webshop. Met dank aan Bain & Company voor de mooie infographic

Comments


bottom of page