top of page
Zoeken

More is more met de hybride winkel


Van fietswinkels met koffiebar tot kledingzaken met kappersdienst. De hybrid store is trending. De "more is more" trend is hiermee definitief ingezet. Met extra functies proberen winkels een nieuwe doelgroep aan te trekken en hun omzet te verhogen of de zogenaamde "spending time" drastisch te doen stijgen. Op de afgelopen retail trips in London en Milaan bezochten we hybride winkels, maar eentje bleef extra hard plakken in ons geheugen: Potafiori in Milaan. De winkel noemt zichzelf de 'bloemenbistro'. Een combinatie van een bloemenzaak en bistro. Je treft er een heel aparte gezellige sfeer, kan er uiteraard terecht voor bloemen en planten maar ook lekker te tafelen.

Een heel apart en mooi concept dat gerund wordt door Rosalba Piccinni. De zaakvoerster wordt trouwens de zingende bloemiste genoemd in Milaan. Inderdaad, regelmatig trakteert ze haar gasten op een concert vanop haar piano, die een centrale plaats kreeg in de zaak. Ook leuke hybride winkels gespot of interesse in onze volgende retail safari? Laat het ons weten!

Commentaires


bottom of page