top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Wat elk bedrijf met zijn meest enthousiaste klanten zou moeten doen


Je kent ze ongetwijfeld. Die klant die een echte fan blijkt te zijn. Je bekijkt hem misschien wat raar. Want hij vraagt nogal wat aandacht als hij langskomt. Maar na elk bezoek vertelt met veel enthousiasme over jouw bedrijf en raadt het aan. Dat is de super consumer of de gepassioneerde fan. Dit soort klanten herken je niet aan het aantal producten die ze kopen, maar vooral aan hun attitude tegenover je bedrijf. Ze bestaan in elke klantencategorie, maar worden meestal niet apart behandeld. Ze worden bekeken en heel vaak genegerd. Als vragen ze teveel aandacht of zijn ze 'bezeten' van je producten. En dat vinden de meeste bedrijven vreemd.


Hoe kan je als bedrijf je banden aanhalen met dergelijke klanten? 1. Ontdek hen Het eerste wat moet gebeuren is ze in kaart brengen. Dit kan niet zo moeilijk zijn. Het zijn die mensen die je producten blijven kopen, wat er ook gebeurt. 2. Beloon hen Eens je weet wie ze zijn, kan je hen belonen. Fans houden van erkenning. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Geef hen aandacht en praat er mee. Je zal zien dat het een win-win situatie oplevert.

3. Betrek hen Ga nog een stap verder en betrek hen regelmatig bij je beleid. Nodig hen uit op een workshop, een brainstorm of stel hen regelmatig een open vraag over je bedrijf. Je zal er vooreerst veel uit leren en bovendien is zoiets de ultieme vorm van erkenning. Niet voor niks starten we de meeste marketingplannen met een open workshop, waar zowel zaakvoerders als hun klanten rond de tafel zitten. Telkens weer staan we versteld van het aantal ideeën dat dergelijke sessies opleveren. Interesse in dergelijke workshop? Contacteer ons vrijblijvend!

Comments


bottom of page