top of page
Zoeken

Wat als je webshop piekt: lever je dan nog altijd Dag+1?


Shoppers zijn heel snel gewoon geworden aan instant levering via webshopping. Bol.com, Coolblue en andere Vandenborre's bieden tegen elkaar op. Je kan zelfs de dag zelf beleverd worden, mits een kleine extra bijdrage. Maar hoe regel je zoiets in de praktijk? Vooreerst is het als kleine webshop niet simpel om Dag+1 te leveren, laat staan de dag zelf. Maar ook de grote webshop hebben moeite om hun deadlines te halen. In de laatste 2 maanden van 2016 experimenteerde Bol.com zelfs even met een nieuw systeem. Op drukke dagen (bv. op Black Friday met 14 orders/seconde?!) lieten ze klanten de keuze om in ruil voor een korting van 2,5 EUR een dag later beleverd te worden. Een mooie toepassing van synchronisatiemarketing, waarbij je de pieken probeert af te vlakken. Bovendien wint ook de klant erbij. Benieuwd wie de volgende is die dit zal toepassen.


Comentários


bottom of page