Richt je tot de BabyboomersVeel marketeers focussen zich op de jongere generaties. Maar de koopkracht en het uitgeefpatroon van de oudere generaties ligt stukken hoger. Waarom dan focussen op Millenials? Eén van de redenen is omdat we denken dat Boomers gepensioneerd en oud zijn. Dit beeld klopt niet met de werkelijkheid. Of ze nu al wel of nog net niet gepensioneerd zijn, hun leven is drukker dan ooit tevoren. Wie is de boomer? Een deel is nog full-time actief, een ander deel springt bij op zijn (vroegere) werk of bij zijn kinderen. Bovendien oefenen ze heel wat hobby’s uit en gaan ze in vele gevallen meerdere keren per jaar op reis. En dan vergeten we de kleinkinderen nog. Je merkt het, boomers zitten niet te keuvelen op het bankje op het centrale plein. Als we kijken naar hun koopgewoontes merken we dat ze het liefst lokaal kopen. Meer dan 30% gaat dan ook 2 tot 3 keer per week naar de winkel. Ze blijken in vele gevallen ook inkopen te doen voor anderen, niet in het minst voor hun kinderen die drukbezette tweeverdieners zijn. Bovendien maken ook Babyboomers volop gebruik van computers, tablets en smartphones om hun aankopen vlotter te laten verlopen. Het belanrijkste advies is dat je hen niet mag behandelen als ‘oud’. Stigmatiseer ze niet maar kijk net als bij je andere doelgroepen hoe je het hen gemakkelijker kan maken.

#targetbabyboomers #verkopenaan50plussers #vergrijzing #verzilvering

Peppers&Co bv

Wakkenstraat 37

8720 Markegem, België
BE0824.147.038

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement

Telefoon

Els: +32 495 43 88 93

Jody: +32 497 251 751


 

Email peppers & co marketingadviseurs
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Pinterest Icon
Peppers & Co is gecertifieerd dienstverlener KMO-portefeuille
logo_cheque_entreprises-sans-fond.png

© 2010-20 by Peppers&Co