top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Hoe ziet Walmart de supermarkt van de toekomst?


Hoe kan je als supermarkt inspelen op nieuwe vragen en behoeftes van je shoppers? Jamie Sohosky (Walmart) presenteerde een aantal zaken op de Patch to Purchase expo (US). We vatten even voor jullie samen:

Tijdsbesparing centraal De rode draad binnen de nieuwe initiatieven van Walmart is het de klant zo gemakkelijk mogelijk maken. Concreet probeert men hen zo weinig mogelijk te laten wachten. Het begint al bij het binnenkomen van de winkel. Via de Mobile Check-in herkent het systeem wie binnenkomt. Komt de persoon een pakket ophalen, dan wordt de ophaaldienst automatisch verwittigd dat de persoon aangekomen is in de winkel. Het pakketje wordt op dat moment al klaargelegd aan de balie, zodat er niet meer gezocht moet worden eens de klant effectief aan de balie verschijnt. Ook aanschuiven aan de kassa hoeft niet meer. Je scant zelf je items en rijdt er gewoon mee buiten. Een digitaal scan systeem, geconnecteerd met je bankkaart., betaalt automatisch je aankopen.


Kies je ervoor wel nog via de klassieke kassa te passeren, dan kan je optereren om Walmart pay te gebruiken. dit systeem herkent je Walmart Pay Card in je handtas en vraagt gewoon te bevestigen op de terminal. De kaart effectief uithalen hoeft niet meer. Tot slot ontwikkelde de supermarktketen een aantal tools om klanten te helpen navigeren door hun winkels. Dit kan onder andere via een app op smartphone die je toont waar het artikel dat je zoekt effectief staat in de winkel. Maar ook de instore signalisatie maak het navigeren gemakkelijker en de Yellow vests doen de rest. Inderdaad het personeel is duidelijk herkenbaar en opgeleid om te helpen waar mogelijk. Inspirerend voor je eigen winkel? Laat ons weten welke zaken je zelf toepast.

Comments


bottom of page