top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Hoe maakt jouw zaak het verschil?


Ondernemen is niet simpel. Je ondervindt concurrentie, veel klanten lijken de laagste prijs te willen en klantentrouw realiseren is niet eenvoudig. Ondanks deze uitdagingen zijn er toch verschillende bedrijven die er in slagen om uit te munten in wat ze doen. En sommigen hebben trouwe klanten die liever bij hen kopen dan bij de goedkopere concurrent. Hoe doen ze dat? Met onderstaande 6 stappen raak je al een flink stuk op weg!


>Sta dichter bij je klanten Klanten zijn in de eerste plaats mensen. Ze zoeken gelijkgestemden. Mensen zoals henzelf. Spreek hen dan ook aan als mensen. Dus niet 'geachte heer/beste klant/beste relatie' maar 'Dag Paul'. Zorg dat men je bedrijf kan associëren met een persoon. Heb je een relatief klein bedrijf, dan moet dit lukken. Bij grote bedrijven kan je een typetje in het leven roepen die deze functie overneemt. Wie kende eind de jaren '90 Suzanne van Interlabor niet? >Zorg voor WOW-effecten bij elk klantencontact Je kan een prachtige website hebben en een vriendelijke verkoopsploeg, maar als de klachtendienst of chauffeur faalt, dan ben je gezien. Elk klantencontact moet 'Wow' zijn! En hier is er voor de meeste bedrijven nog veel werk aan de winkel. >Walk your talk Je kan heel mooie waarden en slogans hebben als bedrijf, maar als ze niet in de praktijk worden gebracht sta je nergens. Walk your talk en zorg dat mensen je beloftes concreet voelen en ervaren. Pas dan maak je echt het verschil! >Betrek je klanten De klant komt altijd van rechts, maar hoe lang is het geleden dat je één van je klanten zijn mening vroeg? Als bedrijfsleider zou het een automatisme moeten zijn om heel regelmatig met klanten aan tafel te gaan zitten. Organiseer workshop, brainstorms of advies meetings. De klanten zullen zich geapprecieerd en vereerd voelen en het bedrijf krijgt tonnen constructieve feedback. >Pijnstillers en verborgen verlangens Niet alles is positief. Ga op zoek naar zaken die beter kunnen en stil daar de pijn. Ga tevens op zoek naar niet uitgesproken wensen en verlangens en probeer ook daar op te antwoorden als bedrijf. Kijk bijvoorbeeld naar 'Dove'. Ze merkten dat het gebruik van topmodellen niet bij iedereen in goede aarde viel. Als eerste schakelden ze volslanke/normale modellen in. De doelgroep reageerde heel positief en voelde zich meteen begrepen. >Blijf up-to-date Klanten veranderen en ook concurrenten staan niet stil. Wees dus kritisch op jezelf en check constant wat nog beter en anders kan. Zo blijf je evolueren en je klanten voordeel verder uitbouwen. Zie je niet meteen hoe je bovenstaande in de praktijk kunt brengen? Laat dit maar aan ons over. Het is nu eenmaal onze job! >Neem vrijblijvend contact

Comments


bottom of page