top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Zijn jouw medewerkers echt productief?


Getting things done! Daar gaat het over, of tenminste, daarover zou het moeten gaan... Je medewerkers werken. Dat staat vast. Maar er is een wel heel grote kans dat ze er niet voldoende toe komen om hun echte werk te doen. Uit een jaarlijkse studie van AtTask blijkt dat slechts 45% van de werktijd besteed wordt aan de echte job. Dit betekent dat meer dan de helft van de werkuren besteedt worden aan andere zaken. De e-mail box beheren blijkt één van de grote boosdoeners, samen met andere verplichte administratieve taken, niet in het minst onproductieve 'meetings'. Maar ook interne conflicten blijken een grote slokop. Medewerkers worden er door afgeleid, zijn minder gemotiveerd en verliezen er letterlijk heel veel tijd mee. Tot slot valt op dat ook het management aan de oorzaak ligt van tijdsverlies. Te weinig interne communicatie, geen duidelijke prioriteitenlijsten en teveel koks in de keuken. Wat ga jij er aan doen?


Comments


bottom of page