top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Ochtendmensen zijn in het voordeel


De manier waarop onze maatschappij is georganiseerd is ideaal voor ochtendmensen. Pech denk je? Volgens hetzelfde onderzoek blijkt dat dat slechts 5% van de bevolking 'avondmens' zijn. Ons buikgevoel dacht er anders over, maar uit studies blijkt dat de meeste 'avondmensen' 'gemaakte' avondmensen zijn.


Neuroloog Monique Vlak (Den Haag), legt uit hoe het zit. Velen onder ons komen er 's avonds pas toe te doen wat ze graag doen. Ze kijken Netflix, onderhouden hun sociaal leven en krijgen daardoor tot laat in de avond een overvloed van prikkels. Dit resulteert in het laat inslapen en bijgevolg in het moeilijk opstaan de volgende dag. Het bioritme wordt beïnvloedt en de 'gemaakte' avondmens is een feit. Onze maatschappij houdt echter geen rekening met dit gewijzigde bioritme. Op die manier ontstaat al snel slaapgebrek wat dan weer resulteert in concentratieproblemen en verlies aan efficiëntie. Een negatieve spiraal dus... Wil je het maximum uit je dag halen? Speel dan de vroege vogel op het bureau. Je zal het snel merken. Niets is zaliger dan het gevoel te ervaren wat je voor 9u van werk hebt verzet!

Commentaires


bottom of page