top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Integreer je E-shop en fysieke winkel


Hoe zorg je voor een betere klanten ervaring? Eén van de vele mogelijkheden is je e-shop en fysieke winkel naadloos laten samengaan. Moderne consumenten willen namelijk snel en gemakkelijk geholpen worden. Waar of via welk toestel maakt hen weinig uit.

Centrale stock Uit recente ervaringen weet ik dat Decathlon voorlopig geen centraal stocksysteem gebruikt. Je koopt online of in één van hun winkels. Overplaatsen van gereserveerde goederen van de ene vestiging naar de andere blijkt 'heel lastig', dixit één van hun medewerkers... Het 'systeem' doet moeilijk gezien het een verkoop/reservatie betreft van één bepaalde vestiging. Maar hier hebben klanten helemaal geen boodschap aan! Beter loopt het bij het Belgische ZEB. Daar integreerden ze succesvol een centraal stockbeheersysteem in hun winkels. Is die broek in het gewenste kleur net in jouw maat niet meer vooradig? Dan bestel je hem toch gewoon via het touchscreen in de paskamer en laat je ze morgen bij je thuis leveren. Betalen kan eenvoudig aan de kassa. Is ZEB een uitzondering? Zeker niet! Tijdens onze retail safari's bezochten we enkele jaren terug al concepten die omnichannel toepasten. Denk onder andere aan Nike en JD Sport (zie foto's).

Comentários


bottom of page