top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Tankstation met toekomst


De sector van de tankstations staat voor een uitdaging. Wekelijks bereiken ons berichten van nieuwe 'e-modellen' van de autofabrikanten. En lang niet alleen van Tesla... Hybrides zijn het nieuwe 'normaal', volledig electrisch is de volgende stap. Opladen doe je thuis of op de parking van kantoor. Maar wat met onze tankstations? Overleven op de verkoop van snacks en tabak? Of worden ze een toeristische trekpleister zoals het Tankstelle in Berlijn dat al 40 jaar leeg staat? (foto)


Bereikbare hotspots We spotten voldoende opportuniteiten om een nieuw businessmodel op te bouwen rond deze hotspots van reizend verkeer. Zeker indien het station gelegen is langs invalswegen of snelwegen. Deze vormen prima bereikbare plaatsen in een land waar de files alsmaar langer worden.

Concentratie van 'gemaksdiensten' Tankstations zijn verzamelplekken. Plaatsen waar mensen afspreken, even verpozen of zelfs ettelijke uren blijven 'hangen'. Plekken ook waar men vlug even stopt voor een snack, biertje of koffie. Ideale plekken dus om extra diensten aan te bieden. De 'Take away'-shop kan je bijvoorbeeld uitbreiden tot een kleine supermarkt waar mensen 'en passant' hun wekelijkse inkopen doen. Als pick-up of verzendpunt worden tankstations al ingezet, maar ook hier liggen nog kansen om het de consument nog gemakkelijker te maken. Maar waarom ook geen balie toevoegen van je ziekenfonds of verzekeraar? Een apotheek integreren of een schoenhersteldienst? Het zou enorm tijdbesparend kunnen werken voor menig consument. En laat tijd nu net hét probleem zijn van onze hectische levensstijl. Welk netwerk van benzinestations durft als eerte te innoveren? De consument is er alvast klaar voor en de 'petrolhead' met uitsterven bedreigd...

Comentarios


bottom of page