top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Groeten uit TOPSHOP London


Vorige week waren we in London, ondermeer om er onze volgende retail safari op 20 & 21 november voor te bereiden. London krioelt van innovatieve en inspirerende concepten. Neem nu bijvoorbeeld Topshop aan Oxford Circus. De winkel heeft een gemiddelde verkoop per vierkante meter van maar liefst €21 500?! Ter vergelijking: hun winkel in New York haalt slechts €6450 per vierkante meter. Maar wat kan je leren van zo'n grote speler? Heel veel blijkt tijdens een bezoek. Er zijn tientallen zaken die ons opvallen en tonen hoe men een zo hoog mogelijke verkoop probeert te scoren. En vooral: het zijn veelal zaken die ook voor kleinere handelaars toepasbaar zijn! Time in store Ze doen er bij Topshop alles aan om je zo lang mogelijk in de winkel te houden. Het valt op dat het één van de enige retailers is die heel duidelijk de toiletten aanduidt. Verder kan je genieten van een koffie, lunch of snack in de bistro of aan de snack automaat. Maar ook een kapper, nail bar en personal shopping area zijn geïntegreerd in de winkel. Pop-up events & muziek Het hele jaar door zijn er tijdelijke activiteiten. Deze zomer vind je er een mini festival terrein met wedstrijd om je helemaal in de sfeer te brengen. De up-tempo muziek staat relatief luid. Dit om je een goed gevoel te geven, je daardoor in een soort mood te brengen waardoor het twijfelen tot een absoluut minimum beperkt wordt.


Gift card topshop pilar

Gift cards Op zoek naar een cadeau? In de 4 verdiepingen tellende winkel zou je wel eens aan keuzeverlamming kunnen leiden... Geen probleem bij Topshop: op diverse pilaren word je verleid om een 'gift card' te kopen in 3 simpele stappen. Helpen kiezen Het aanbod is gigantisch. Persoonlijk advies beperkt. Toch zijn er allerlei mechanismes geïntegreerd die je (bewust of onbewust) helpen bij je keuze. Door het gebruik van verschillende voorgestelde 'fits' vind je ongetwijfeld iets dat voor jou past. Gaan we voor die 'muscle fit' deze keer? Heb je wat meer tijd, kan je toch een personal shopping sessie aanvragen.

Zin in meer tips en concepten? Op zoek naar ideeën voor jouw zaak? Ga met ons mee naar London!


Comments


bottom of page