top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Goedkope manieren om je zaak lokaal te promoten


Van samenwerking met andere lokale ondernemers tot ad hoc persberichten. Er zijn diverse manieren om je zaak lokaal in de picture te plaatsen!


KMO's en handelszaken met beperkte budgetten kunnen wel degelijk communiceren met impact. Enerzijds maak je gebruik van gratis online mogelijkheden, anderzijds schakel je de lokale gemeenschap in. Gebruik gratis (online) opties Veel ondernemers vergeten het, maar je organisatie claimen op diverse, vaak gebruikte online platformen is een gratis en efficiënte manier om te communiceren. Denk aan Google My Business, een gratis Facebook, Linkedin en/of Instagram account. Het type boodschap en medium dat je zal kiezen zal uiteraard afhangen van je focus doelgroepen. Hier gaat het bij efficiënte communicatie namelijk om: de juiste boodschap (klanten voordelen) via de meest efficiente media naar de juiste doelgroep brengen. Offline zijn er ook diverse opties. Maak gebruik van je etalage, bedrijfsvoertuigen en tevreden klanten om je de nodige publiciteit te bezorgen. PR als beste vriend Persberichten zijn nog steeds een goedkope en goede manier om (lokaal) te communiceren. De lokale media (radio, tv, kranten, bloggers) plaatsen graag lokale (vernieuwende) initiatieven in de kijker. Zorg voor nieuwswaarde met nieuwe initiatieven zoals workshops, vernieuwde inrichting of unieke nieuwe producten. Werk samen met de gemeenschap Eén van de belangrijkste activa van je organisatie is je netwerk. Door samen te werken met lokale verenigingen en initiatieven slagen bedrijven erin elkaar te promoten en te ondersteunen. Zo creëer je de noodzakelijke gunfactor voor je zaak. Als bakker kan je bijvoorbeeld samen met de lokale wijnhandel en het lokale rockgroepje een food/music festival opzetten. Meten is weten Meet het succes van je acties zowel on- als offline. Zet je doelstellingen vast. Denk aan bezoekers, offerteaanvragen of effectieve verkopen. Wat wil je bereiken? Zorg dat je voor elke verkoop, offerteaanvraag of bezoeker te weten kan komen hoe men bij je terecht komt. Honger naar meer? Op zoek naar concrete tips voor jouw specifieke organisatie? Bel of mail ons voor een gratis eerste gesprek.

Comments


bottom of page