top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Mosterd verkopen zoals parfumUnilever heeft met de Maille flagship boutique stores (oa in Paris, London en Melbourn) het kopen van mosterd naar een nieuwe beleving getransformeerd. Vergelijk het met het binnenkomen in een parfumerie zaak. Honderden geuren, chique gepresenteerd en vriendelijke medewerkers die je helpen kiezen. Zo gaat het er ook aan toe in de Maille boutiques. Men maakt je wegwijs in het enorme assortiment door je te verleiden. Proeven moet! En dat proeven moet volgens het authentieke ritueel. Maar er is meer! De mosterd sommeliers verleiden je tot aankoop van een eerste potje, maar ook de tapinstallatie moet je gezien hebben. Een selectie van smaken kan je rechtstreeks van de tap (cf. bier) bestellen. Het tappen alleen al, doet kopen. En tot slot uiteraard de bijverkoop. De medewerkers, of waren het sommeliers, zijn perfect getraind! Nog een extra smaakje? Een houten proeflepeltje? En hoe zie je dat graag verpakt Mevrouw, Mijnheer? Reist u met het vliegtuig? Schitterend om te ervaren hoe gemakkelijk de verkoop hier schijnbaar gaat. En zoals vaak: het zijn de medewerkers die zorgen voor het verschil. Een inspirerende winkel voor vele retailers die met personeel werken. Benieuwd? Schrijf je in voor onze volgende safari. We bezoeken ondermeer de Maille Flagship.


Commentaires


bottom of page