top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Winkel als 'place to learn' is trending


Hoe zal de winkel van de toekomst er uitzien? Een vraag die ons veel wordt gesteld. Het antwoord in niet éénduidig. Ook in de toekomst zullen veel verschillende strategieën naar succes leiden. We durven echter aannemen dat de winkel als 'place to learn' er zeker eentje zal zijn die hoge toppen zal scheren. Nooit eerder werden zoveel opleidingen en cursussen gevolgd. Nooit was er zoveel vraag om bij te leren. Van snijcursussen, kookworkshops en wijn thema-avonden over breien, creatief met bloemen tot 'hoe-vervang-ik-mijn-fietsband'.


Workshop snijden bij Coteaux & co

De functie van de winkel is aan het veranderen. Van 'kleinhandel' naar plek om te 'hangen', plek om te 'testen' en zeker ook een plek om te 'leren'. Apple begon er jaren terug al mee en installeerde zijn 'Genius bar'. Een plek waar je vragen kon stellen aan productexperten. Anno 2017 geven ze regelmatig workshops instore waar je alles leert over de toestellen en software. Maar ook kleine zelfstandigen kunnen uitstekend op deze trend inspelen! Organiseer een éénmalige workshop of spreid de cursus over verschillende momenten. Tijdens onze retailtrips bezoeken we tal van 'future proof' concepten. Interesse? Meer over onze volgende studiereis vind je hier. Zelf voorbeelden? Deel ze met ons!

Comments


bottom of page