top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

De juiste prijs met...


Prijs is één van de machtigste marketing instrumenten die we kunnen inzetten in ons bedrijf. Spijtig genoeg zien we dat het meestal verkeerd wordt ingezet. Daarom hierna enkele tips om te komen tot de juiste prijsstrategie. Prijs communiceert in heel sterke mate wat je product of dienst in feite waard is. Een lage prijs zal vragen doen rijzen over je kwaliteit en dienstverlening (bv. Zeeman) en een te hoge prijs zal mensen afschrikken (bv. Bentley). Wat is dan een juiste prijs? Eenvoudig gesteld is het die prijs die klanten bereid zijn te aanvaarden met een klein beetje weerstand. Een eenvoudige methode om de juiste prijs te bepalen is de Prijs Gevoeligheids Meter. Deze methode is gebaseerd op 4 vragen: 1. Aan welke prijs zou je het product of de dienst beschouwen als 'te duur'?

2. Aan welke prijs zou je het product of de dienst beschouwen als 'zo goedkoop' dat het vragen zou oproepen over de kwaliteit/waarde?

3. Aan welke prijs zou je het product of de dienst beschouwen als 'duur', maar toch nog overwegen om het te kopen?

4. Aan welke prijs zou je het product of de dienst beschouwen als 'goedkoop', als een 'koopje' met een uitstekende 'prijs/kwaliteit' verhouding?


De ideale prijs wordt gevonden op het punt waar evenveel potentiële klanten je product/dienst zien als 'te duur' en 'te goedkoop'. Dit prijspunt is de aanbevolen verkoopprijs voor je product of dienst. Prijs is helemaal geen 'one-time, bepalen en nooit meer aanpassen' instrument. Het is ook geen goed idee om constant met kortingen te goochelen. Het is daarentegen een middel om regelmatig te herbekijken in functie van je marketing strategie. Het gaat erom de juiste perceptie te verkrijgen door middel van de prijsstrategie. Moeite met het bepalen van je prijsstrategie? Contacteer ons voor een vrijblijvende babbel.

Hozzászólások


bottom of page