top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Winkel als 'Place to be'


Tijdens onze Store of the future -Tour in London afgelopen maand, gingen we op zoek naar de winkelconcepten van de toekomst. Eén van de 'future proof'- concepten die we konden ontdekken is de winkel als 'Place to be'. In zo'n winkel is het doel niet meteen verkoop, maar in eerste instantie de creatie van een onvergetelijk moment. Een momentum waar je nog lang aan terug denkt, ondermeer als je online aan het shoppen bent. Op die manier proberen grote en kleinere retailers een merkvoorkeur te creeëren en word-of-mouse communicatie op gang te brengen. We mogen er immers van uitgaan dat bezoekers van zo'n 'Place to be' maar al te graag zullen 'sharen' dat ze er geweest zijn. Als is het maar om hun (FOMO) vrienden jaloers te maken! We bezochten ondermeer 'Lush', de keten die zeep verkoopt op een toch wel aparte manier.


Maar ook de nieuwe Lego store wil vooral indruk maken. De winkel werd ingericht zoals een museum en op die manier heel 'instagramable' gemaakt. Het interieur vraagt je constant 'Please take a photo!' Eenzelfde verhaal bij M&M World. Maar ook kleinere retailers zetten 'momentum stores' op. De kleinere fashion retailer LN-CC, die met een 'hidden store' op een moeilijk vindbare locatie, met een erg eigenzinnig interieur vooral 'rumour' wil creëren om de verkoop op zijn webshop te stimuleren. De winkel als 'Place to be', wat ons betreft een strategische optie die het overwegen waard is voor vele retailers anno 2017-18. Hoe kan jouw organisatie hier op inspelen? Zin een een vrijblijvende babbel hierover? Neem snel even contact op!

Comentarios


bottom of page