top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Waar komen goede ideeën vandaan?


Waar komen goede, of beter nog 'SUPER' ideeën vandaan? Bij de huidige snelheid van verandering en toenemende concurrentie wacht je best niet op een idee van de innovatie, marketing of business development manager... Ze zijn overladen met cijfers, targets en budget inperkingen. Hetzelfde geldt meestal voor de CEO. Genoeg slecht nieuws, waar haal je wel goede ideeën?


1. Bij nieuwe werknemers Een nieuwe collega is uitstekend geplaatst om nieuwe ideeën te lanceren. Ze hebben namelijk een frisse, externe blik op de situatie. Ze stellen simpele en broodnodige vragen: waarom doen jullie dit zo? Kan dit niet op die manier? Maak er een gewoonte van om uitgebreid samen te zitten met nieuwe krachten, idealiter na een 3-tal maand. 2. Bij mensen in de front linie Nieuwe ideeën komen vaak van de collega's met direct klantencontact. Zij horen de echte noden van de klant en weten bijgevolg het best wat kan werken. Wil je super ideeën horen? Ga een dagje mee met een 'front worker'. In een minimum van tijd krijg je ongetwijfeld een maximum aan inzichten en inspiratie! 3. Bij je klanten Klanten betrekken bij je strategie is iets wat we al lang doen bij onze klanten. Je krijgt heel concrete inzichten én de klant voelt zich super geapprecieerd door te mogen deelnemen aan een strategy workshop. Organiseer een kaas- en wijnavond en laat je klanten oprecht met je meedenken! 4. Door je horizon te verruimen Tot slot is een goed idee om uit regelmatig uit je comfort zone en sector te treden. Ga op trip en/of praat met collega's uit andere sectoren. Observeer klanten en prospecten of snuffel rond in een buurt in volle ontwikkeling. Zin om aan de slag te gaan? Maak een vrijblijvende afspraak bij een goede kop koffie en we helpen je graag heel concreet op weg!

Comentarios


bottom of page