top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Nike gaat stap verder met 'gamification'


Nike is met Nike PLUS al langer actief met trackers en sensoren om sporten leuker te maken. Met hun nieuwe beloningsysteem gaan ze nog een stapje verder. Ze willen de beloning voor ‘sporten’ tastbaarder maken dan de badges en berichtjes die je krijgt in hun app. Daarom kan je vanaf nu sparen voor tastbare zaken. Denk gratis beluisteren van ‘curated’ playlists via Apple Music, begeleide meditatie sessies, ‘custom made’ t-shirts of zelfs een gratis paar Nike schoenen. De boodschap is simpel: hoe actiever, hoe groter de beloning. Iedereen die via één van de Nike apps meer sport wordt meteen beloond. Het is een coole manier om je inspanningen effectief om te zetten in iets tastbaars.


PS: Ook Decathlon werkt al op deze manier. Niet via hun eigen applicatie, maar door op een slimme manier gebruik te maken van de populaire sportapplicatie Strava.

Comments


bottom of page