top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

10 oorzaken van falende start-ups


Meer dan de helft van de startups haalt het 3de levensjaar niet. Het lijkt ons interessant om even naar de voornaamste 18 redenen te gaan kijken. Een gewaarschuwde starter...


1. Geen vraag Veel startups maken een prachtig product/dienst, maar als er geen vraag naar is heb je een groot probleem. 2. Geen team Een eenzaat met een goed idee, of een groep die niet sterker is dan de som van de individuen. Succesvolle bedrijven bestaan niet toevallig uit een team van minstens 2 complementaire personen. 3. Gebrek aan middelen Tijd en geld zijn beperkt. Daarom moeten ze uiterst omzichtig worden ingezet. En constant op zoek gaan naar fondsen zorgt dat je niet snel genoeg groeit en minder tijd hebt om met je core business bezig te zijn. 4. Te goedkoop Veel starters zijn bang om een juiste prijs te vragen en starten te goedkoop of zelfs gratis. Wat is de waarde voor je klant? Wat wil hij betalen voor je aanbod? 5. Niet gebruiksvriendelijk Een prachtig product dat niet gemakkelijk gekocht kan worden. Of een super systeem dat te onhandig blijkt in gebruik. Een dooddoener van formaat. 6. Klant niet duidelijk voor ogen Veel ondernemers vergeten wie hun klant is. Waarom koopt hij en wat bepaalt zijn beslissing? Schrikwekkend om telkens terug te zien hoe weinig starters hun klant(en) echt voor ogen hebben! 7. Te traag Anno 2018 maak je het verschil met details. De eerste zijn is een grote troef. Te traag lanceren is daarom dodelijk. Wacht niet tot alles perfect is, maar lanceer in een 'good enough' stadium. 8. Te veel uitgeven Te veel uitgeven alvorens voldoende gegroeid te zijn om een volgende stap te zetten. Een goed recept om snel zonder cash te zitten. 9. Bang zijn van de echte wereld Je kan niet alles oplossen met code. Bedrijven worden gebouwd op relaties. Ga naar buiten en ontmoet klanten/prospecten in real life. 10. Opgeven Elke ondernemer komt verschillende moeilijke momenten tegen. Het zijn de volhouders die overleven. Die ondernemers die doorgaan waar anderen stoppen. Niet één keer, maar verschillende keren moet je muren slopen om uiteindelijk die doorstart te maken. Nood aan een klankbordgesprek? Speak up!

Comments


bottom of page