top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Meer gemak in de supermarkt door deze 3 digitale innovaties


Digitale innovaties die niet de online beleving, maar ons gevoel in een stenen winkel verbeteren. Ze bestaan wel degelijk. Gemak is een key driver geworden van ons koopgedrag en met deze 3 innovaties gaan supermarktketens alvast de concurrentie aan. 1. QueVision Het Amerikaanse Kroger installeerde deze technologie met infrarood camera's. De camera's detecteren op basis van lichaamswarmte hoeveel kassa's er open moeten om het wachten te verminderen. Een gelijkaardige tacktiek als het Nederlandse Jumbo toepast trouwens. En laat dat wachten aan de kassa nu net één van de meest negatieve supermarkt ervaringen zijn. 2. Facepay In Shanghai is er momenteel een supermarkt waar je via gezichtsherkenning kan betalen. Iets minder vlot dan de kassaloze winkels van Amazon, maar ook heel handig als je de handen vol hebt met je boodschappen. 3. Pick&Collect met temperatuurscontrole Zowel Waitrose en ASDA bieden het intussen aan. Klassieke pick&collect lockers waar ook diepvries goederen en koelkastproducten zonder problemen in ondergebracht kunnen worden. Via een SMS krijgt de klant de code van een locker om op een later moment zijn bestelling op te halen.


Comments


bottom of page