top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Het succes van Lush verklaart


Lush cosmetics heeft vele fans. Vooral onder de vrouwelijke twintigers. Op welke peilers berust hun succes? We sommen de belangrijkste zaken even voor je op:


-Eigenzinnige producten Als je ooit al een Lush winkel hebt bezocht, kan je er niet omheen. Je begroet door een regenboog van kleuren. Aparte vormen ook, toch voor zeep. Denk allerhande vormen van groenten over lolly's tot zelfs zeepjes die er uitzien als kaarsen. -Geurmarketing Lush is gekend voor het uitbrengen van unieke en heel sterke geuren. Kijk rond in de winkel en je ziet iedereen volop ruiken. Lees reviews online, en je merkt dat hun geuren een USP (verkoopsvoordeel) vormen. -Tijdelijkheid Hun productassortiment zit vol met tijdelijke seizoensproducten. In tegenstelling tot hun concurrenten in de cosmetica industrie, veranderen ze niet enkel de verpakking, maar besteden ze veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe geuren en vormen. Tijdelijke, beperkte assortimenten zijn het resultaat. En we weten het al langer... Producten die schaars of tijdelijk zijn, verkopen steevast net iets gemakkelijker. -Ethiek Net als Benetton er voor bekend stond, is ook Lush niet bang om bepaalde maatschappelijke thema's aan te kaarten. Zo was er onlangs een stunt in NY, waar ze winkelmedewerkers de straat op stuurden in niets meer dan een schort. Bedoeling was de vele verpakkingen in de retail aan te kaarten. In London bootsten ze onlangs nog de gruwel van cosmetica test op dieren na in een pop-up etalage. -Humor Tot slot gebruikt het bedrijf een bepaalde 'tone of voice' waardoor ze grappig en leuk gepercipieerd worden. -Aandeelhouderschap Bij Lush weten ze tot slot hun medewerkers te motiveren. Niet ongewoon als je bij Lush medewerkers ziet dansen of zingen. Ze bezitten samen 10% van de aandelen en worden regelmatig betrokken bij het beleid. Benieuwd naar meer? Ga mee op onze volgende inspiratie trip naar London. We bezoeken er onder meer hun flagship store in Oxford Street!


Comments


bottom of page