top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Wat als Facebook verboden wordt?Met de dagelijkse berichten over Facebook, zou een ondernemer bang beginnen worden. Sommigen onder ons gebruiken Facebook veel. Anderen heel veel. Heb je er al eens over nagedacht wat zou gebeuren als Facebook er plots zou mee (moeten) stoppen? Los van de massale paniek en Twitter hashtags als #Facebookdown, het sociale isolement van een groot deel van de bevolking zouden ook vele bedrijven last hebben van de gevolgen. Facebook stopzetten, betekent namelijk ook dat hun andere initiatieven hoogstwaarschijnlijk eveneens uit de digitale ether worden genomen. Geen Instagram, Messenger noch Whatsapp meer dus. Wat zijn de gevolgen voor jouw zaak van een eventuele shut-off? -Welke andere communicatie middelen gebruik je nog en zijn up to date? -Heb je uberhaupt een eigen site met eigen URL? We hopen alvast van wel! Veel kleine zelfstandigen vertrouwen volledig op Facebook voor hun communicatie. Al hun reclame verloopt via het populaire medium. Ze besteden geen aandacht meer aan andere communicatie tools. Wekelijkse wedstrijden, kortingen, uitnodigingen… Alles wordt verspreid via Facebook… Een eenvoudige blik op het opleidingsaanbod van menig ondernemersorganisatie vertelt genoeg. Facebook is meer dan ooit hét reclamemiddel. Op zoek naar een evenwichtige mediamix Dringend tijd om je communicatie middelen eens grondig te screenen. Naar wie communiceer je? En welke zijn de beste middelen om dit te doen? In vele gevallen zal het antwoord niet Facebook zijn… Tot onze grote frustratie merken we meer en meer bedrijven zonder eigen site. Wat bij een Facebook shutdown? Vinden mensen je adres nog? Je openingsuren? Je telefoonnummer? Geniet van de voordelen van Facebook zouden we zeggen. Maar wees er, als bedrijf, niet afhankelijk van. Zorg dat je ook over alternatieve kanalen beschikt. Investeer in andere digitale en fysieke media. En je zal merken dat alternatieven kunnen zorgen voor een beter rendement! Nood aan een externe kritische blik? Contacteer ons even! PS: deel dit blogje gerust even op je Facebook pagina ;-)

Kommentare


bottom of page