top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Hoe 'NEEN' leren zeggen je helpt groeien


Door niet elke opportuniteit na te jagen, geef je jezelf tijd om die paar belangrijke dingen te realiseren die je zaak voorruit helpen. Wie rondom zich kijkt ziet veel opportuniteiten. Het is verleidelijk om overal op in te spelen, maar daardoor verlies je focus en verlies je tijd. Veel tijd! 'Ja' zeggen op teveel dingen, zorgt voor ongemakken. Je krijgt het gevoel met teveel zaken te gelijk bezig te zijn. Vandaar de leuze: 'Multitasking is the art of doing many things poorly'.


Voel je dat je te druk bent om nog helder te kunnen denken? Dan is het tijd om 'NEEN' te zeggen. Het kan tegen je natuur in gaan om 'neen' te zeggen tegen klanten en potentiële verkopen. Het is gemakkelijker om 'neen' te zeggen tegen zaken die geld kosten. Maar wanneer een klant of verkoop niet in lijn is met je zogenaamde 'core business' of 'missie', dan is 'neen' zeggen de juiste strategie. Hier 'neen' zeggen betekent een 'ja' op iets wat relevanter is voor je zaak. Het betekent dat je tijd vrij krijgt om zaken te doen die op dat moment belangrijker zijn. Neen zeggen is geen teken van zwakte. In tegendeel! Het toont dat je goed weet waar je naar toe wilt en gefocust op weg bent naar dat doel. Het toont dat je strategisch sterk staat!

Waar wacht je nog op? Kan je een tweede opinie of klankbord gebruiken om eens te sparren over je strategie? Geef vrijblijvend een seintje. We zitten graag eens samen om te kijken wat we samen kunnen doen!

Commentaires


bottom of page