top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Covid-19 versnelt verandering

Iedereen heeft de mond vol van post-covid en covid-proof. Als bedrijfsstrategen en -adviseurs waren we benieuwd hoe 'covid proof' onze adviezen van de afgelopen jaren waren. We keken onze dossiers er even op na en legden die, kritisch als we zijn, even op de rooster. We adviseerden diverse ondernemers om meer 'convenience' te brengen. Dit in allerlei vormen zoals thuislevering, curbstone delivery, contactless payment of (privat) shoppen op afspraak.


We adviseerden diverse ondernemers om 'customer centricity' toe te passen, waarbij je geconnecteerd bent met je klant en hem respecteert als mens, als gebruiker en niet enkel als iemand die betaalt voor een product of dienst. Nu zagen we hoe belangrijk het is om een hechte klanten community te hebben als bedrijf of handelszaak.

Elk advies traject gaat om verandering. Verandering in de manier van communiceren, van omgaan met klanten, van omgaan met je medewerkers, ... Naar aanleiding van de recente crisis stellen we vast dat die veranderingen in grote lijnen dezelfde blijven als voorheen. Het grote verschil is dat ze een stuk sneller (moeten) worden doorgevoerd dan oorspronkelijk gepland.

Was er oorspronkelijk een tijdshorizon van van 5 jaar, dan merken we nu dat ondernemers ze binnen de 5 maand geïmplementeerd willen zien. Deels om zich blijvend te onderscheiden op de markt, deels om het hoofd te bieden aan de veranderende omgeving en klantengedrag. Heb jij je onderneming intussen 'herdacht'? We komen graag, vrijblijvend even de mogelijkheden bespreken. Contacteer ons voor een constructieve babbel bij een lekkere kop koffie!

Comments


bottom of page