top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

De 5 koop trends in 2019

Zoals elk jaar is de jaarwisseling het ideale moment om even in de toekomst te kijken. De toekomst voorspellen is vooralsnog niet gelukt, maar via trends kunnen we grote golven en lijnen ontdekken. Op welke golven surfen we dit jaar verder?


1. Personalisatie We merken het in heel veel winkels. Personalisatie is in. Je initialen op een handtas of trui? Gepersonaliseerde sneakers of je eigen toppings kiezen op je wafel. We zijn er intussen aan gewoon. We verwachten dat we komend jaar naar een volgend level evolueren. Met alle data die verzameld worden over consumenten, verwachten we nog meer aanbiedingen op maat van de leefwereld van de klant. Consumenten zullen nog meer verwachten dat 'verkopers' hen 'echt' kennen en daar ook naar handelen.


2. Sustainability We merken het in nieuwsuitzendingen en op tv-programma's. Meer en meer mensen zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk. Zeker door de navenante taksen zullen in 2019 meer en meer mensen bewuster kiezen en zullen eco en duurzaam als 'normaal' beschouwd worden. Duurzaam gekweekt vlees, minder schadelijke verf, 'propere' verpakkingen, Europese kleding en uiteraard de e-bike die verder zijn opmars zal doorzetten.

3. Transparantie Ook al enkele jaren in de top 10 van de trending topics: transparantie. We hebben genoeg van verborgen gebreken en verkopers 'old style' die klanten proberen te belazeren. We waarderen als consument de eerlijke verkoper/winkelier die open en transparant zijn aanbod aan de man brengt. Dit betekent ook negatieve puntjes durven vermelden, zeker als ze verwaarloosbaar zijn.


4. FIT De eerste dagen van het jaar is het traditie: iedereen is aan het sporten. Na de januari maand daalt het aantal enthousiastelingen drastisch. Maar toch zullen steeds meer mensen bewuster met hun lichaam bezig blijven. Fit als trend hoeft niet noodzakelijk met sporten te maken hebben. Drukbezette mensen zijn op allerlei manieren op zoek naar energie en rust. In het nieuwe jaar zullen we heel veel initiatieven zien om gezonder te leven, te eten, te bewegen en te genieten van ons lichaam en de natuur. 5. Gemak Last but not least hebben we 'gemak' en 'convenience'. Volgens ons dé enige manier om klanten trouw te maken. Iedereen is druk-druk-druk. Niemand heeft nog geduld en iedereen is op zoek naar manieren om hun dagelijkse leven te vereenvoudigen. Hoe zal jij hierbij helpen? Bovenstaande lijst is slechts een aanzet van mogelijkheden om als bedrijf met trends aan de slag te gaan. We zijn ervan overtuigd dat er nog meer opportuniteiten zijn in jouw specifieke sector. Wil je er mee aan de slag? Contacteer ons vrijblijvend om te weten te komen hoe we het bij jou kunnen aanpakken!

bottom of page