top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Die 4 producten die elke winkelier moet hebben

Een juist assortiment samenstellen is niet altijd even evident. En toch zijn er een aantal type producten die elke winkelier in zijn aanbod zou moeten hebben. Je vindt ze hieronder.


De storyteller

Je hebt nood aan producten die je verhaal en concept sterker maken. Dergelijke producten leggen het juiste accent. Ze helpen je om je winkel anders te positioneren dan de concurrenten. Het zijn producten die je klanten het gevoel geven dat je de ‘place to be’ bent. Pas op, het zijn niet de producten die veel verkopen. Ze brengen veel marge met zich mee, maar weinig klanten kopen ze effectief. Wees dus voorzichtig met het aanleggen van voorraad.

De omzet-bouwer

Producten van het type ‘omzet-bouwer’ zorgen ervoor dat klanten nóg meer in je winkel kopen. Het zijn artikels waar mensen meestal de bijhorende producten van kopen. Bij asperges koop je ham. Bij een eettafel kopen klanten ook stoelen. Bij een rokje hoort een bovenstuk. Bij verf koop je borstels en thinner. Heb je voldoende producten van dit type? Ze helpen je om de gemiddelde omzet per kassaticket omhoog te krijgen in je zaak.


De trekker

Je raadt het al: deze producten zorgen dat mensen de weg vinden naar je zaak. Het is het type product waar klanten voor naar jouw winkel komen of er langer blijven.

Dat laatste (blijven) wordt meestal geïnitieerd door extra diensten, niet zozeer door producten. Denk aan een workshop of een koffie bar. Trekkers verlagen de drempel en zorgen voor meer instroom.


De margemaker

En last but not least heb je nood aan producten die marge genereren. Margemaker zijn vaak niet de meest sexy items, maar ze verkopen wel vlotjes. Het zijn producten die je helpen om lagere marges op andere producten te compenseren.Is jouw product portfolio mooi in evenwicht? Of is er werk aan de winkel? Kan je wat externe hulp gebruiken? Geef vrijblijvend een seintje. We bekijken graag wat we voor jouw zaak kunnen betekenen.


Yorumlar


bottom of page