top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Experience shopping? Neen, dank u

Ten opzichte van vorige jaren is 'expierence shopping' sterk in belang gedaald. Tijdens onze retail trips de afgelopen jaren merkten we steevast dat winkeliers zich probeerden te onderscheiden door de 'experience' in hun shop. De Covid pandemie heeft dit een stuk minder relevant gemaakt. Consumenten hebben minder behoefte aan gezelligheid in een winkel. Ze willen vooral efficiënt shoppen.

Wrijvingsloos kopen Frictionless shopping is coming! Het was een oneliner in één van onze presentaties in 2016. Momenteel trekt niemand nog grote ogen bij dergelijke bewering. We willen als koper zo vlot mogelijk shoppen. Met zo weinig mogelijk fricties en een zo hoog mogelijke efficiëntie. Zeker


in bouwmarkten en supermarkten zien we deze evolutie. Probeerde men vroeger om klanten lang in de winkel te houden, dan helpt men ze nu om zo snel mogelijk te kunnen winkelen met logische winkelindelingen, goede bewegwijzering en dergelijke meer. We vonden zelfs een supermarkt in UK die klanten helpt via een soort GPS om de snelste route te vinden in een winkel op basis van je boodschappenlijstje.


Expertise wint aan belang Nu we met zijn allen massaal online shopping, merken we dat expertise belangrijk blijft. Zeker in branches als elektronica en bouwmarkten merken consumenten vaak dat ze te weinig kennis hebben om een juiste keuze te kunnen maken. Een bereikbare winkelmedewerker is dan ook een sleutel naar succes. En nu vele winkels gesloten zijn en enkel online mogen verkopen, komt het er op aan om bereikbaar te blijven voor je klanten. Advies en keuze hulp via telefoon of chat maakt nu het verschil. Online is een blijver Een laatste zichtbaar effect van de covid crisis die we even willen bespreken is de aanhoudende boost van online shoppen. Dit zat al jaren in de lift, maar nu kunnen we echt spreken van een doorbraak. Ondernemers die wat achterstand hadden op dat vlak, proberen nu heel snel te schakelen. Welke webshops scoren het best? Logischerwijze die shops die expertise bieden (keuzehulp/goede filters/chat/helpdesk) en efficiëntie in de vorm van een wrijvingsloze koopervaring. Hoe zit het bij jouw op de zaak? Ben jij vlot en wrijvingsloos bereikbaar? Speel jij je expertise voldoende uit? We helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact om te bekijken wat we voor jou kunnen doen!



bottom of page