top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Hey ondernemer! Hoe is het met jouw mentaal welzijn gesteld?

Sinds we noodgedwongen afstand namen van de landschapskantoren, beseffen we stilaan in welke ratrace we voor de pandemie dagelijks vertoefden. De overdossis aan prikkels is de afgelopen maanden afgenomen en ‘mentaal welzijn’ krijgt meer en meer aandacht.


Zo ook op de Olympische Spelen in Tokio, waar we dagelijks berichten krijgen van atleten die hun welzijn voorrang geven op hun sport (oa. tennis en turnen).

Met de crisis heeft het zogenaamde FUD-syndroom (Fear/Uncertainty/Doubt) duidelijk nog terrein gewonnen. Het FUD-syndroom zal voor menig ondernemer herkenbaar overkomen, maar nu komen ook meer een meer ‘gewone’ consumenten er mee in aanraking. Mensen zijn op zoek naar zekerheid, naar vaste waarden en naar iemand die hen gerust stelt. Dit is altijd al het geval geweest, maar nu meer dan ooit. Me-time als ondernemer Dat je er als ondernemer vaak alleen voor staat is een open deur intrappen. Velen onder jullie weten daar iets op te vinden. Sommigen hebben een regelmatig gesprek met een vertrouwenspersoon, anderen gaan enkele keren per week sporten om alles op een rijtje te zetten.


Zelf behoor ik tot die laatste categorie. Niets dat beter tot rust brengt dan een ochtendlijke zwemsessie. De autorit naar het zwembad is rustig en verlaten. De opkomende zon geeft energie. Daarna als eerste in een stilstaand zwembad springen en het eerste baantje trekken. Een zalig gevoel! En daarna komt er een volledig uur tijd. Tijd om te genieten. Tijd om alles op een rijtje te zetten. Tijd om alles even te vergeten waarmee we dagelijks bezig zijn. En bovendien ben je helemaal wakker als je (als eerste) op kantoor aankomt! Waar vind jij je ‘me-time’? Waar, hoe of met wie zet jij de klok even stil? Gun jezelf die noodzakelijke ademruimte als ondernemer. Doe jezelf en je bedrijf een plezier en investeer hierin. Zoek iets wat voor jou werkt en waar je een extra boost en vertrouwen van krijgt. Ga lopen, luister naar muziek, trek even de natuur in, zoek een sparringpartner/klankbord of start een trimestrieel adviesraad op. Je zal merken dat je er hierdoor in slaagt om extra gas te geven!


‘Fear’ als bedrijfsstrategie?

Het FUD syndroom is niet nieuw. Helemaal niet… Wist je dat je het ook kan gebruiken als bedrijfsstrategie? In de jaren ’80 maakte IBM dankbaar gebruik van een klanteninzicht die ze verworven. Bij de opkomst van PC’s kochten vele bedrijven hun eerste computers. Maar vele aankoopdirecteuren hadden schrik en voelden zich onzeker bij de aanbiedingen van verschillende fabrikanten. IBM kwam daarom met een schitterende baseline: ‘Nobody ever got fired for buying IBM equipement’. Hoe sterk is dat? Perfect inspelend op hun doelgroep en de juiste boodschap op het juiste moment.

Zelf behoefte aan een sparring partner, (regelmatig) klankbord of éénmalig advies in je bedrijf? Bel even op en ontdek wat Peppers & Co voor jou kan betekenen! Tot binnenkort?Comentários


bottom of page