top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Hoe zorg je dat klanten voor jouw merk kiezen?

De consument zit aan het stuur. Dit is al een tijdje het geval. Hij/zij kiest meer dan ooit waar en bij wie hij koopt. Die keuze kan je beïnvloeden. Door kortingen aan te bieden, maar ook door een sterk merk op de markt te zetten!

Prijs is voor vele ondernemers dé manier om klanten te lokken. Velen laten zich meeslepen in een negatieve prijsspiraal en vergeten daarbij onderscheidend te zijn. In vele sectoren biedt iedereen dezelfde producten aan en zien we enkel verschillen in de ‘promo van de dag’. Spijtig! Als kleine of middelgrote onderneming kan je een prijsgevecht tegen een grote keten nooit winnen. De concurrentie is moordend en er is dringend werk aan de winkel.

Sterke merkpositionering

Een sterke merk kan het verschil maken. Bovendien is een sterke positionering interessant op meerdere vlakken. Zo helpt het je om de neuzen van je personeel in dezelfde richting te krijgen en het helpt je bij het samenstellen van je assortiment. Maar bovenal zorgt een sterk merk ervoor dat een klant bewust voor je kiest.

Geef klanten een reden om voor je te kiezen

Ga op zoek naar aspecten die klanten appreciëren in je sector en bekijk hoe je erin kan uitblinken. Klinkt simpel, maar de praktijk bewijst het tegendeel. Merkvoorkeur creëren vereist een goed inzicht in de klantentypes van je onderneming. En laat dit nu net zijn waar het de meeste bedrijven aan ontbreekt… Nochtans is het de eerste stap op weg naar een sterk merk, waar klanten oprecht voor kiezen en naar doorverwijzen.


Benieuwd hoe we het zouden kunnen aanpakken in jouw bedrijf? We ontwikkelenden een systematiek dat klanten inzicht biedt en vervolgens helpt om het DNA van jouw bedrijf bij te sturen. Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek. De koffie zal klaarstaan!

Commentaires


bottom of page