top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Ikea laat mensen betalen met 'tijd'

In Dubai openende Ikea eerder dit jaar de eerste winkel waar een klant zijn tijd gebruikt om de rekening te betalen. Inderdaad! Tijd is kostbaar. Een boutade maar meer dan ooit realiteit met de actuele spanning tussen e-shops en fysieke winkel. Daarenboven is er de verstedelijking en het feit dat stadsmensen zich steeds minder buiten de stad verplaatsen. Ikea voelt dit heel hard en is al enkele jaren bezig met zijn concept future proof te maken.


Zo ontwikkelden ze onder meer in London een stadsformule en leveren (en installeren) ze sinds een aantal jaar. In Dubai gaan ze nu nog een stap verder. Daar kan een klant zijn reistijd omzetten in geld, simpelweg door zijn Google maps timeline te tonen aan de kassa. De reistijd wordt meteen omgezet in valuta, waarmee (een deel van) de rekening kan worden betaald.


De campagne 'Buy with your time' is momenteel een groot succes. Door zijn originaliteit is het een wereldwijd gespreksonderwerp en verkrijgt Ikea 'Free publicity'. Wat doe jij om je klanten te belonen? Intreresse in onze aanpak om terug onderscheidend te worden met je onderneming? Contacteer ons vrijblijvend!

Комментарии


bottom of page