top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Je goede voornemens ook al opgegeven?

We zijn nog niet eind januari, maar de kans is groot dat je goede voornemens al om zeep zijn. Troost je... je bent niet alleen! Een studie van prof. J. Norcross (Univ. Scranton) wijst uit dat 25% van de mensen zijn voornemens al na 1 week opgeeft. Een cijfer dat stijgt tot 46% na 2 weken. Na 2 jaar zijn er minder dan 20% van de mensen die volhoudt met hun eigen voornemens. Dringend tijd om hier iets aan te doen! Hoe zorg je ervoor dat je doelstellingen behouden blijven én resultaten opleveren? Ook in jouw bedrijf?

Geen plan B Een backup plan kan heel handig zijn om onvoorziene omstandigheden het hoofd te bieden. Echter, het lijkt een gemakkelijke vluchtweg als het wat moeilijker gaat om je voornemens in de praktijk te brengen. Doe er dus alles aan om je oorspronkelijke plan uit te voeren en kijk niet naar een plan B.


Tussenstappen Mensen zijn van nature uit behoudsgezind. Is een doel nog veraf dan gaat onze psyche het moeilijk krijgen en beginnen we redenen te verzinnen om af te haken. Counter dit proces door haalbare tussendoelen te stellen. Kleine successen triggeren om door te zetten. Focus Als ambitieus ondernemer is het verleidelijk om grote plannen te smeden. Té veel en te groots is echter zelden een goed idee. Te veel simultane doelen stellen is nefast. Focus op 1 doel per periode. De kans op succes is veel groter!


Succes ermee! En... meen je toch nu en dan een coach nodig te hebben? Je bent niet alleen. Contacteer ons voor meer info.
Comments


bottom of page