top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Kijk eens buiten je sector!

Een gezond bedrijf uitbouwen en laten openbloeien is geen gemakkelijke opdracht. Bepaalde sectoren zijn competitiever dan andere, maar succesvolle ondernemers die desruptief te werk gaan hebben één ding gemeen: ze kijken over de sector grenzen heen.Extern benchmarken of het zoeken van ‘best practices’ in andere sectoren is een handige manier om je bedrijf te laten bloeien én het verschil te maken. 

Hieronder een aantal mogelijkheden om ‘outside jouw box’ te gaan en je voorsprong op de concurrentie verder uit te bouwen.


1. Zoek het beste

Het is niet gezegd dat het ‘beste’ echt het beste is. Zoek je bijvoorbeeld hoe je nog klantgerichter kan werken als fashion store? Durf dan te kijken in welke sectoren ze echt excelleren in klantgerichtheid. Bekijk hoe je hun aanpak kan vertalen naar jouw situatie.


2. Gebruik de inzichten van externen

Nieuwe initiatieven ontwikkelen doe je in team. Maar als iedereen in het team met dezelfde bril kijkt, is het weinig waarschijnlijk dat je heel innovatieve verbeteringen zal realiseren. Betrek externen in je workshop en leer hoe zij kijken naar de zaken. 

Zogenaamde ‘outside minds’ zijn een zegen in een brainstorm sessie of een customer journey workshop.


3. Weet waar je moet kijken

Een belangrijke reden waarom vele ondernemers enkel binnen hun sectorgrenzen rondkijken is onwetendheid. Het is gemakkelijk om vakliteratuur te lezen, congressen bij te wonen en concurrenten te volgen. Maar eens je deze gekende paden verlaat is het moeilijk richting te vinden. Forceer jezelf regelmatig om niet betreden paden te ontdekken! Koppel het interessante aan het aangename en schrijf je in voor die volgende inspiratie trip!

Comments


bottom of page