top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Korting geven kan je zaak ernstige schade toebrengen

Als we even om ons heen kijken merken we dat het aantal 'promo-verslaafde-winkeliers' in sneltempo gegroeid is. We merken season-, mid-season en late night sales. Om nog maar te zwijgen van de vele stockverkopen, euro-deals en hamster promo's.

Stel je als ondernemer/winkelier nu even in de plaats van de consument. Natuurlijk vindt die dat super. En natuurlijk gaat hij er op in. Meer zelfs, hij wordt promo's zo gewoon dat hij er rekening mee houdt in zijn aankoopgedrag. Hij wacht met kopen tot er een super promo is. Want wie koopt nu nog zonder korting?


Heel regelmatig zien we zelf lanceringen van nieuwe producten of diensten, waar meteen een prijsvoordeel aan gekoppeld is...   Is het product/dienst dan zo mainstream, zo oninteressant dat je meteen korting moet geven?  

Net zoals op een pakje sigaretten zou in marketingboeken bij het hoofdstuk promo's een duidelijke boodschap moeten opgenomen worden: 'Korting kan je winkel ernstige schade toebrengen'. Maar zoals bij vele verslavingen... Zou het iets uithalen?

Op zoek naar andere manieren om je zaak te boosten? Neem contact!

We spreken er graag over bij een kop koffie!


Comentarios


bottom of page