top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Prijs per minuut of per maand? Wat werkt best?

Parkeermeters, telefoontarieven of zonnecentra.   Er zijn diverse sectoren waar een prijs per minuut de norm is.  Maar studies wijzen uit dat systemen waarbij consumenten de prijs zien stijgen één van de beste manieren is om minder te verkopen.


Wil je mensen snel terug weg van de parkeerplaats zodat er veel rotatie is, dan zit je goed.  Wil je de parkeerinkomsten doen stijgen, dan bedenk je beter een ander systeem.   Het betaalmoment is één van de meest negatieve ervaringen van een koper.   Vandaar dat je het best zo kort en pijnloos mogelijk laat verlopen.   Producten of diensten verkopen op een manier dat de consument per unit de prijs ziet stijgen veroorzaakt 'pijn'.  Geen fysieke pijn, maar eerder een psychologische pijn die in onze hersenenen wordt geactiveerd.

Bovenstaande is één van de redenen waarom kredietkaarten (met maandelijkse afrekening) je niet het gevoel geven dat je aan het uitgeven bent.  En wat dan met de kassaloze winkels die momenteel gelanceerd worden?

Slimme marketeers beseffen dit al jaren en werkten allerlei systemen uit om de 'pijn' tot een minimum te beperken.  Denk all-inclusive reizen, telefoon en/of streamingdienst abonnementen en sms-parkeren met maandelijkse afrekening.   Abonnementen die automatisch worden vernieuwd reduceren de 'betaalpijn' nog meer, doordat geen bewuste actie meer nodig is.

Dat de eindafrekening uiteindelijk hoger is dan een 'prijs per eenheid', daar denken de meeste kopers niet over na.    Een minder pijnlijke benadering van het betaalproces zal je omzet én winst geen windeieren leggen!  Waar wacht je nog op?

Vragen?  Hulp nodig?  Contacteer ons voor een vrijblijvende babbel!

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page