top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Quick win: sneller klantgericht door Covid-19

De impact van de Corona crisis resulteerde in tal van maatregelen. Sommigen mochten wat ons betreft al veel vroeger ingevoerd worden bij de doorsnee winkelier. Welke maatregelen zullen blijven?


Gemak.

We zijn er al langer voorstander van. Niet in het minst omdat we merken dat consumenten vaak de weg van de minste weerstand zoeken. We kopen massaal online, meestal niet omdat het goedkoper is, maar omdat het gemakkelijker is. We ergeren ons massaal aan vele kleine zaken tijdens het winkelen. Sommige van die zaken werden door Covid in sneltempo verholpen. Daardoor is winkelen gemakkelijker geworden. Ook al moeten we soms in rij staan aan de ingang. Toch verloopt het in het algemeen vaak vlotter en met minder wrijvingen. Is 'frictionless shopping' dan toch dichtbij?

Op afspraak Je hebt concrete koopintenties? Wat houd je dan tegen om op afspraak te winkelen. Een medewerker die 100% voor jou beschikbaar is. Niet hoeven wachten. Snel het juiste, persoonlijke advies en bovendien een minimum aan tijd. In onze 'druk-druk-druk' maatschappij een niet onbelangrijk argument, toch? Touchless Door de maatregelen zijn consumenten zich meer dan ooit bewust van 'touch' en 'touchless'. Contactloos betalen zit plots enorm in de lift. Enerzijds door de verhoging van het limitbedrag op de BC-terminals, anderzijds door het massale gebruik van Payconiq en andere betaal apps.


Curbstone delivery We merken bij veel handelaars de mogelijkheid om te bestellen en achteraf op te halen. Maar bij dat ophalen zit een groot verschil. Bij sommige winkeliers schuif je gewoon aan in de rij en verlies je op die manier toch heel veel tijd. Anderen nemen je 'er tussen'. Wat niet altijd op begrip kan rekenen bij andere klanten. Nog anderen zijn pro actief en passen een vorm van 'curbstone' delivery toe. Je komt ophalen in een tijdslot. Bij aankomst wordt je verwacht, worden je boodschappen in je koffer geplaatst en ben je in geen tijd (en volledig contactloos) terug weg. Clean Een nieuwe vorm van welkom heten is het ontsmetten. De eerste indruk krijgt er een extra dimensie bij. Hoe hygiënisch is de winkel, de winkelkar of de ingang? Het is een slimme strategie om hierop extra in te zetten. Het zorgt dat mensen sneller binnenkomen en is tegenwoordig minstens zo belangrijk als een aantrekkelijke etalage.

Bereikbaar Tot slot zien we een toename van het aantal communicatiemiddelen waarop retailers bereikbaar zijn. Waren sommigen geen voorstander van online chat media, dan zien we nu dat men toch vlot antwoord op app'jes en chatberichten. Een goede zaak. Pas je verder aan en surf mee op de golven die zich aandienen.


Succes!

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact om te bekijken wat we voor jullie onderneming kunnen betekenen. Wedden dat je de investering snel terug verdiend?


Comments


bottom of page