top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Scoren op je volgende beurs

Deelnemen aan een beurs. Voor veel organisaties een terugkerend fenomeen. Elk jaar opnieuw wordt men verwacht aanwezig te zijn. Maar waarom loopt het in sommige gevallen niet zoals verwacht? Hoe zorg je ervoor dat je stand bezoekers krijgt en beter nog dat de stand bemanning met de nodige commerciële leads naar huis komt?


Enkele tips: -Bepaal duidelijk je onderscheidend voordeel Je staat op de beurs in de meeste gevallen samen met je belangrijkste concurrenten. Hoe spring je er tussen uit? Of bied je net dezelfde producten en manier van werken omdat dit nu eenmaal eigen is aan de sector? Dringend tijd om te herbronnen in dit geval en op zoek te gaan naar jullie onderscheidend vermogen

-Open stand Maak de drempel om op je stand te komen zo laag mogelijk. Mensen moeten bij wijze van spreken in je stand gezogen worden. Wil je toch een ietwat afgesloten ruimte voor bepaalde zakelijke gesprekken? Schuif zo'n ruimte achterin je stand en zorg dat de voorkanten een open en welkom gevoel geven.

-Leads generen

Zorg dat passanten hun interesse kunnen meegeven, ook zonder daarvoor met iemand van je mensen te moeten spreken. Werk met een urne of een touchscreen om mensen vrijblijvend meer info te laten vragen.

-Hou gesprekken kort Het is verleidelijk om op de beurs bij te praten met mensen die je al langer niet zag. Een beurs dient echter in de meeste gevallen om nieuwe leads te genereren. Hou gesprekken dus bewust kort en plan vervolgmeetings in na de beurs. Zo slaag je er in een maximaal aantal (nieuwe) contacten uit de deelname te halen.

Veel succes!   Kan je nog extra tips en hulp gebruiken?   Neem vrijblijvend contact met ons op!   We helpen je graag naar nog meer succes!

Comments


bottom of page