top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Wat kleur zegt over je bedrijf

Bij het ontwerp van je logo en/of huisstijl is de keuze van de kleur een belangrijke. Het gaat niet enkel over het esthetische. De kleur van je logo en huisstijl beïnvloedt in verregaande mate hoe mensen je bedrijf of merk zien. Kleur heeft een belangrijke impact op de perceptie van je bedrijf. Dit zeggen de belangrijkste kleuren over je merk:


GEEL/ORANJE

Geel en oranje zijn positieve kleuren. Niet toevallig de kleuren van de zon, die geluk en plezier uitstraalt. Deze kleuren stralen ook een zekere creativiteit uit.


ROOD

Rood is een heel krachtige kleur. Kies je een warm, bruinrood, dan wordt je zaak sneller geassocieerd met warmte en gezelligheid. Denk aan wijnrood bijvoorbeeld. Opteer je echter voor fel rood, dan percipiëren mensen dit snel met negatieve zaken. Rood betekent gevaar, stoplichten en woede.


GROEN

Is rood een gevaarlijk kleur, dan is groen het kleur dat vertelt dat iets 'OK' is. Je associeert ook met natuur en gezondheid. Pas hier echter mee op, want je 'groener' voordoen dan je bent, komt vroeg of laat in je gezicht terug.


ZWART

Een donkere kleur wordt meestal als meer luxe geassocieerd dan een lichte kleur. Zwart is hét kernkleur en straalt waarden uit als 'deftig', 'sterk' en 'autoritair'. Verder is het ook het meest tijdloze kleur, dat het minst modegevoelig is. Werkt een logo in zwart/wit, dan is de kans groot dat je een goed logo vast hebt.


BLAUW

Zeker donker blauw straalt vertrouwen, veiligheid en stabiliteit uit. Fel blauw daarentegen, zeker in combinatie met geel straalt 'goedkoop' uit.

Ga niet over één nacht ijs en denk goed na over kleurgebruik. Zeker bij de keuze van je logo en huisstijl, maar ook bij andere communicatie. Vermijd om van flyers of posts op social media een "kleurboek" te maken, maar hou je consistent aan je huisstijlkleuren.


Wens je een screening of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op!Comments


bottom of page