top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Zijn kortingen een goede zaak?

De solden gaan vandaag opnieuw van start. Velen zullen de drukte trotseren om te shoppen met korting. En daardoor een goed gevoel te krijgen. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met solden en kortingen?


Korting is gewoonte geworden

Kortingen zijn niet meer beperkt tot de solden periode. Veel handelaars geven het hele jaar door korting. Gevolg is dat de consument het gewoon is om niet de volle pot te betalen. Meer zelfs. Aankopen worden uitgesteld tot er, meestal binnen de paar dagen, korting is. Kopen zonder korting wordt ervaren als ‘ik heb te veel betaald’. De consument wordt mis kweekt als pure prijskoper.

Gevolgen

Door te verkopen met korting laat je als retailer heel wat winst liggen. De omzet op korte termijn stijgt wel, maar de winst niet. Maar iedereen doet gewoon mee met de neerwaartse korting spiraal. Men heeft schrikt als 'te duur' bestempeld te worden en klanten te verliezen. Wij vinden het vooral jammer te merken dat zo weinig handelaars echt meerwaarde bieden. Overal vind je hetzelfde assortiment. Overal krijg je ongeveer dezelfde 'standaard' uitleg... Er kan sowieso maar één de goedkoopste zijn! Wat is jouw verhaal?

Reason why

Ga als retailer op zoek naar andere zaken, een reason why. Geef klanten een reden om bij jou te kopen. En dat hoeft niet de laagste prijs te zijn. Werk bijvoorbeeld aan het gemak van je consument. Voor gemak wordt betaald. Of specialiseer. Zorg dat jij dé kenner bent van jouw producten en zo een meerwaarde kan geven. Zo creëer je trouwe klanten die graag bij je terugkomen en je omzet verzekeren.

Op zoek naar tips en tricks om te verkopen zonder korting? Neem contact op! We helpen je graag op weg!

Comments


bottom of page