top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

De (mode)winkel van de toekomst


Via een infographic op Whisbi.com kregen we onlangs een blik op de (mode)winkel van de toekomst. We merken veel gebruik van digitale technologie, zowel bij de pre-store, instore als post-store experience. Maar we willen het de shopper vooral gemakkelijker maken. Orientatie thuis


Er moet in de winkel van de toekomst ongetwijfeld rekening worden gehouden met het feit dat meer dan 70% van de consumenten zijn aankoop start online. Initiatieven als Click&Collect zullen dan ook schering en inslag worden. Shoppen na sluitingstijd Het word met een mooie engsle term 'sidewalk shopping' genoemd. Het feit dat men na sluitingsuur, toch nog kan shoppen instore. Via een interactieve etalage of wall.


Digitalisering van de winkel Via de smartphone van de shopper zien we verder een tendens naar verregaande digitalisering. Via geo-localisatie krijg je binnenkort meer en meer gepersonaliseerde welkom boodschappen/kortingen, krijg je met enkel clicks een overzicht van hoe een product tot stand komt of hoeveel er precies nog in stock zijn. En uiteraard worden ook de paskamers stilaan overal slim en interactief. Om tot slot via digital payment de rekening vlotjes te kunnen vereffenen. De technologie zal het zowel de retailer als de shopper veel gemakkelijker maken. (zie ook onze vorige blogpost over tablets)


Thuislevering

Maar ook op vlak van levering zien we verandering. Het zal niet meer als evident beschouwd worden dat je de gekochte goederen meteen mee naar huis neemt. Shop je liever nog wat verder in de stad zonder al die draagtassen te moeten meezeulen? Wel, dan laat je toch gewoon je gekochte goederen rechtstreeks bij je thuis leveren?


Comments


bottom of page