top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Abonnement in opmars


WC papier op? Of zit je wijnvoorraad er bijna door? Met een online abonnement laat je tegenwoordig tal van producten op regelmatige tijdstippen bij je thuisleveren. Hoe verklaren we de opkomst van deze consumenten trend? The dollar shave club was één van de eerste bedrijven die via het principe van online abonnementen de verkoop opstartte. In maart 2012 crachte hun website binnen het uur na de lancering door het grote succes.


Anno 2016 zien we ze ook meer en meer in Belgie. Maar het fenomeen is helemaal niet nieuw. In de jaren 80, 90 en 2000 zagen we oa ECI boekenclubs en diverse fitness centra starten met abonnementen. We herinneren ons echter vooral hoe moeilijk het was om dergelijke formules op te zeggen. Nu is dit anders en zijn abonnementen vooral gemakkelijk. In Nederland is deze trends een ware hype geworden. Vanaf 1 Euro per week kan je er via Smartass Club een abonnement nemen op wc-papier. Puur inspelend op gemak. Je realiseert je wel eens te laat dat je door je voorraad heen zit. En in de supermarkt passen al die volumieuze rollen niet meer in je herbruikbare boodschappentas. Dergelijke herhaalaankopen oogsten het grootste succes via abonnementsformules. Scheermesjes, tampons, condooms en wekelijkse groeten en fruit pakketten. Alles kan je bestellen via een online abonnement. Maar je kan je ook laten verrassen. Je kan je via dergelijke formules laten bijstaan door personal shoppers, die regelmatig nieuwe kleding in een doosje naar je opsturen. Of je kan optereren voor een bloemabonnement. Bij deze laatste speelt het verassingenseffect als extra trigger naast 'gemak'. Els werd voor DM magazine van 20/2 geïnterviewed over deze trend. Meer lees je op de site van De Morgen / DMComments


bottom of page