top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Marketing is dood. Echt?


Wekelijks duiken posts en artikels op waarin men de klassieke marketing dood verklaart. Het gaat tegenwoordig allemaal anders. Online vooral ook. In diezelfde zin lazen we onlangs op iemand zijn tijdlijn een quote over content marketing. Het ging als volgt:

"Marketing is telling the world you're a rock star. Content marketing is showing the world you are one" Klinkt goed niet? Maar helaas kunnen wij er ons niet in vinden. Marketing wordt hierin verward met reclame.


Reclame is van oorsprong een woord dat 'aanprijzen' betekent. Het is wat al eeuwen gebeurt en best te vergelijken valt met waar marktkramers zo goed in zijn. Hun waar aanprijzen. Je zou kort door de bocht kunnen stellen dat dit overeenkomt met de wereld vertellen wie je bent of wat je doet. Marketing is echter gelukkig veel meer dan reclame en vertellen wie of wat je bent. Eenvoudig uitgelegd wordt marketing gemaakt met de klassieke tools, nl. de 4 P's: Product, Plaats, Prijs en Promotie. En inderdaad, één van die P's staat voor communiceren over wie je bent en wat je doet. Slechts één van de vier. Voor ons staat marketing gelijk met ondernemerschap. Kijken naar de markt, naar je doelgroepen (klanten en prospecten). Producten en diensten maken die gewild zijn. Zorgen dat die gemakkelijk gekocht kunnen worden aan de juiste prijs. En uiteraard dit ook gaan communiceren naar de diverse doel segmenten. Marketing is strategie. Het bepaalt hoe je bedrijf of merk de komende jaren zal handelen. Gebaseerd op de markt. Gebaseerd op klanteninzichten. Rekening houdend met je concurrenten en macro economische factoren. Je voelt het,hé. We zijn marketeers in hart en nieren. En we zijn er trots op. Marketing is voor ons helemaal geen vies woord. Marketing is voor ons de basis voor een mooie toekomst van jouw merk of bedrijf.

Comments


bottom of page