top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Geur maakt het verschil


Verkoop je merkelijk meer in de zomer? Overweeg dan de geur van gras in je winkel te verspreiden. Wedden dat het een effect zal hebben op je omzet?


In de Parijse Galeries Lafayette hebben ze vorig jaar een test gedaan met een lavendelgeur in de afdeling van het witgoed: dertig procent meerverkoop leverde dat op. Vandaar dat een keten van babykleren dat wasverzachterreukje nu automatisch in zijn winkels verspreidt. Grote ketens weten het al langer. Geurmarketing werkt wel degelijk. Panos en Starbucks verspreiden al jaren op permanente basis geuren in en net buiten hun winkels. Gecombineerd met de juiste muziek bevorderen zo'n zintuigelijke prikkels de verkoop in goede zin. Tot voor kort was het lastig om een geur te verspreiden, maar tegenwoordig bieden meer en meer bedrijven dit aan. Vanille, gras of zelf de geur van een sporthal. Alles is tegenwoordig te koop. Welke geur voor jouw zaak het best werkt moet onderzocht en getest worden. Giller bijvoorbeeld testte verschillende geuren uit en vond dat er meest verkocht werd met de geur van warme chocolade (20%+). Hebben we het over geurmarketing, dan worden echter vaak buitenlandse voorbeelden van stal gehaald. Het Amerikaanse fashionmerk Abercrombie op kop. Maar gelukkig zien we in snel tempo klanten die met geurmarketing van start gaan in België. Niet zo uitgesproken als bij Abercrombie, maar vaak subtiel én met duidelijk effect.

Comments


bottom of page